Primeur: de eerste circulaire meubels zijn geplaatst in Renswoude

15 oktober 2020

Voor de zomer heeft de gemeente Renswoude al aangekondigd een primeur te hebben. En nu is het zover. Afgelopen week zijn de eerste volledig circulaire straatmeubels geplaatst in de wijk Beekweide.

" We hopen iedereen te inspireren en aan te zetten zijn of haar steentje bij te dragen "

Voor de zomer heeft de gemeente Renswoude al aangekondigd een primeur te hebben. En nu is het zover. Deze week zijn de eerste volledig circulaire straatmeubels geplaatst in de wijk Beekweide. Wethouder Marieke Teunissen: “Hiermee zet Renswoude weer een mooie stap naar een duurzame en circulaire lokale economie. Het is niet alleen geweldig om te zien dat deze meubels gemaakt zijn van materialen uit de omgeving, onder andere oude stalroosterlatten, maar ook geproduceerd zijn in de buurt. Hierdoor is de ecologische footprint van de meubels extreem laag.”

 

“Daar bovenop komt dat het niet alleen duurzame en comfortabele meubels zijn voor de buurt, waar jong en oud kan ontmoeten en rusten, de meubels vertellen ook het verhaal van circulair denken.” vertelt duurzaam conceptontwikkelaar en producent van de meubels Eric Spies van AIR3+. ”Geweldig dat de gemeente ons de kans heeft gegeven om dit te realiseren. Dit soort projecten is nodig om samen vooruit te komen. Wij willen graag meer impact maken en prettig samenwerken met lokale bedrijven. En dat is hier zeker gelukt.”

Op elk meubel staat ook informatie over een duurzaamheidsthema dat aansluit bij de wijk. Er wordt daarbij een link gelegd met de wijkgame Doezaam. Deze wijkgame is door de gemeente aangeboden aan de Renswoudse basisscholen De Borgwal en De Stifthorst en wordt de komende maanden verspreid.

 

Wethouder Teunissen: “We weten dat de duurzaamheidsopgave groot is en dat we het samen moeten doen. Door te laten zien dat het kan, dat het leuk is om mee bezig te zijn en dat je zelfs op een circulaire manier geweldige dingen kunt maken, hopen we iedereen te inspireren en aan te zetten zijn of haar steentje bij te dragen. En daarnaast is het natuurlijk gewoon gaaf om met je buurtgenoten samen te kunnen komen op meubels die duurzaam gemaakt zijn van oude stalroosters van boerderijen uit de omgeving!”

Hier zit een persoon op een zonnestoel van AIR3+ uit te kijken over het landschapte zien